Har du svårt att komma överens med ditt ex om era gemensamma barn?

May 2, 2024

Att komma överens med ens ex-partner om barns vårdnad, boende och umgänge kan vara en av de mest utmanande och känsloladdade delarna av enseparation eller skilsmässa. Om ni har svårt att nå en överenskommelse kan de juridiska verktygen vara till hjälp. Här är vad du behöver veta:

1.    Barnets bästa i fokus: I det svenska rättssystemet är barnets bästa alltid av högsta prioritet. Detta innebär att alla beslut som fattas av domstolen kommer att baseras på vad som anses vara bäst för barnets fysiska och emotionella välbefinnande.

2.    Förhandling och medling: Innan du går tilldomstol för en tvist om vårdnad, boende eller umgänge kan förhandling och medling vara ett första steg. Vi inleder alltid med att ta kontakt med ditt ex/ditt exs ombud för att se om det går att nå en överenskommelse.

3.    Domstolsprocessen: Om vi inte lyckas nå en överenskommelse är nästa steg att ansöka om stämning i domstol, det vill säga en domstolsprövning.

4.    Vårdnad, boende och umgänge: Domstolen kan fatta beslut om vem som ska ha vårdnaden om barnen, var barnen ska bo och om barnen ska ha något umgänge med den förälder som de inte bor tillsammans med.

Att navigera i den juridiska processen kring barns vårdnad, boende och umgänge kan vara komplicerat och känslosamt. Vi kan säkerställa att dina rättigheter och barnets bästa beaktas under processen. Kom ihåg att även om det kan vara utmanande, är målet alltid att säkerställa barnens välbefinnande och lycka på lång sikt.

E-postadress: info@legra.se
Telefonnummer: 010-264 95 00

Tillbaka till nyhetsbloggen

Hur kan vi hjälpa dig?

Våra klienter är alltid vårt främsta fokus. Vi tar stora såväl som små ärenden. Kontakta oss för att se hur Legra Advokater kan hjälpa just dig.

010 – 264 95 00
Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Tack! Vi kommer återkoppla till dig så snart vi kan!
Oj! Nånting gick fel med meddelandet.